Volledig scherm
PREMIUM
De trouwe aanhang van NAC Breda, bij de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Degradatie een feit. © BSR Agency

Supporters aan het woord: Als ’t maar geen lange zit wordt, in die Keuken Kampioen Divisie

InterviewNog één potje te gaan, vanavond tegen PEC Zwolle. Voor de bühne. De Yellow Black Army zwaait onder een Amstel-biertje de spelers uit op weg naar de Keuken Kampioen Divisie. Een stap terug. Wat betekent dat voor de aanhang, voor het gevoel in de stad? Het gruwelbeeld: de jaren tachtig toen NAC Breda lang moest ploeteren in de Eerste Divisie om weer boven te komen. Als het maar geen lange zit wordt...

Er is nu een recordaantal van 15.563 seizoenskaarthouders, op een stadion met 19.000 zitplaatsen. Hou je dat vol? Jasper Saeijs, manager marketing en communicatie: ,,De vraag is hoeveel mensen de club trouw blijven. Kijkend naar het verleden, zijn dat er heel wat. Maar het aantal seizoenskaarthouders zal uiteraard iets zakken, naar zo’n 10.500 kaarthouders. Vergelijkbaar met de degradatie in 2015 (tot en met seizoen 2016-2017 red.). Maar we zien ook dat het allemaal niet vanzelfsprekend is, die trouw. Het is aan ons om er voor te zorgen dat de liefde voor de club behouden blijft. Die bal ligt bij ons.” 

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.