Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Taakstraf voor Bredanaar nadat auto op kop belandde en drie inzittenden zwaargewond raakten

BREDA - De 25-jarige Bredanaar A.S. uit Breda heeft de maximale taakstraf gekregen omdat hij dronken een ongeluk veroorzaakte waarbij drie van zijn vrienden zwaargewond raakten. 

Hij was zo moe en dronken dat hij op de A58 bij Tilburg in slaap sukkelde na een avond stappen.

Volgens de rechtbank in Breda heeft hij aanzienlijk onvoorzichtig en onachtzaam gereden. De rechtbank legde behalve 240 uur taakstraf ook een rijverbod op van achttien maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. 

Celstraf niet opportuun

De geëiste voorwaardelijke celstraf vond de rechtbank 'niet opportuun'. Onder meer omdat het ongeluk dat plaatsvond op 24 juni 2017 al zo lang geleden was.

Drie keer te veel gedronken

S. had drie keer te veel gedronken tijdens het avondje stappen in Nijmegen, dat aan het ongeluk vooraf ging. De auto was op z'n kop in de greppel beland. Twee traumahelicopters en vijf ambulances spoedden zich naar de plek des onheils. 

De snelweg werd afgesloten. Twee mannen waren enige tijd bewusteloos. Ze lagen op de achterbank te slapen en werden totaal overrompeld door de crash. In het ziekenhuis bleken bij twee vrienden gebroken rugwervels en bij één een verbrijzelde oogkas. S. zelf had weinig.