Volledig scherm
De Texashoeve wordt Asterdhoeve © Google

Texashoeve in Haagse Beemden in Breda heropent binnenkort als Asterdhoeve

BREDA - Na anderhalf jaar dicht te zijn geweest, gaat de Texashoeve in de Haagse Beemden in Breda binnenkort weer open. De horecagelegenheid krijgt een nieuwe naam: Asterdhoeve.

“Hoewel de Texashoeve een begrip is, willen met de nieuwe naam aangeven dat dit een nieuwe start is,” aldus Peter Leenhouts, die de locatie huurt van Patrick van Asch. Leenhouts gaat de zaak exploiteren samen met Eric van Mechelen.

Horecaondernemer Van Asch (Bruxelles, Café Noir) kocht de Texashoeve eind 2016. Een tijd lang had hij plannen om er een andere bestemming voor te zoeken en verderop aan de Asterdplas een nieuw horecapaviljoen op te zetten. Toen dat niet doorging, besloot hij de Texashoeve te verhuren.

Aan de buitenkant is het gebouw opgeknapt. De nieuwe exploitanten zijn nu druk bezig met de renovatie van de binnenkant. Ze hopen medio juli open te kunnen gaan, al is het nog niet zeker of ze dat halen.

Leenhouts en Van Mechelen richten zich met de Asterdhoeve vooral op de bewoners van de Haagse Beemden. “Iedereen is welkom voor een drankje of een hapje, want we gaan ook een eenvoudige kaart voeren,” zegt Leenhouts. In de zomer is de zaak waarschijnlijk dagelijks open en de rest van het jaar vijf of zes dagen per week.