De afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor de tragedie die zich in de vorige eeuw afspeelde in kraamklinieken als Moederheil. Nu  wordt er ook een theatervoorstelling van gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
De afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor de tragedie die zich in de vorige eeuw afspeelde in kraamklinieken als Moederheil. Nu wordt er ook een theatervoorstelling van gemaakt. © Pix4Profs/René Schotanus

Theatervoorstelling over de stille tragedie van kraamkliniek Moederheil: ‘Knoop in mijn maag’

BREDA - De trieste geschiedenis van de voormalige kraamkliniek Moederheil in Breda komt op de planken. Twee Bredase theatermakers werken aan een voorstelling over de kliniek waar ongehuwde moeders onder grote druk werden gezet om hun kinderen na de bevalling af te staan.

  1. Backstage bij SBS6-uitzending De Dansmarathon in Breda: 566 meter sporttape, 1200 medewerkers en 150.000 stappen
    PREMIUM

    Backstage bij SBS6-uitzending De Dansmara­thon in Breda: 566 meter sporttape, 1200 medewer­kers en 150.000 stappen

    BREDA - Het Bredase Breepark vormde van donderdag tot en met zaterdag het decor van de SBS6 marathonuitzending van De Dansmarathon. Honderd koppels gingen de uitdaging aan om vijftig uur non-stop te dansen, met als beoogd doel de hoofdprijs van 100.000 euro te winnen. Het hele evenement is continu live te volgen geweest op tv. Twintig paren hielden het vijftig uur vol.