De afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor de tragedie die zich in de vorige eeuw afspeelde in kraamklinieken als Moederheil. Nu  wordt er ook een theatervoorstelling van gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
De afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor de tragedie die zich in de vorige eeuw afspeelde in kraamklinieken als Moederheil. Nu wordt er ook een theatervoorstelling van gemaakt. © Pix4Profs/René Schotanus

Theatervoorstelling over de stille tragedie van kraamkliniek Moederheil: ‘Knoop in mijn maag’

BREDA - De trieste geschiedenis van de voormalige kraamkliniek Moederheil in Breda komt op de planken. Twee Bredase theatermakers werken aan een voorstelling over de kliniek waar ongehuwde moeders onder grote druk werden gezet om hun kinderen na de bevalling af te staan.

  1. Brabantse diehard San Marino-supporter heeft tienduizenden volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’
    PREMIUM

    Brabantse diehard San Marino-supporter heeft tienduizen­den volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’

    De grootste supporter van het nationale elftal van San Marino? Die woont in Breda en is RKC-fan. Martijn Bastianen (26) beheert een fanaccount dat bijna net zo groot is als het inwoneraantal van de dwergstaat. Een gesprek over ‘pure paniek’ om VPN-verbindingen, de San Marinese Jhonny van Beukering en geblokkeerd worden op Twitter: ,,Het volgen van San Marino is hoe je het leven moet leiden.”