Volledig scherm
Joy toont haar klasse tijdens DanceSing. © Still uit DanceSing van SBS6

Tilburgse studente Joy maakt indruk in DanceSing: ‘Ik was veel zelfverzekerder dan tijdens The Voice’

BREDA/TILBURG - In het programma DanceSing op SBS6 was donderdagavond de overtuigende auditie te zien van Joy van Keep (20) uit Breda. Gordon en Trijntje gebruikten dan ook hun enige mogelijkheid om iemand direct door te sturen naar de volgende ronde. Joy blikt terug op haar deelname aan een eerdere tv-wedstrijd. En kijkt naar waar de volgende aflevering van DanceSing haar kan brengen als artiest.

Volledig scherm
James, het zoontje van Joy. © Still uit DanceSing van SBS6

Voor de oplettende talentenjachtkijker was Joy van Keep, die haar artiestenopleiding in Tilburg volgt, geen verrassing. Haar stem maakte al indruk bij het vorige seizoen van The Voice of Holland. Daar sprak ze openhartig over haar persoonlijke omstandigheden. Tegen presentatrice Wendy van Dijk vertelde Joy hoe ze op 17-jarige leeftijd zwanger bleek te zijn: ‘’Het was onverwacht, maar we zijn helemaal aan hem gewend en nu is het moederschap heel leuk.’’

Joy belandde in het team van coach Anouk maar kwam uiteindelijk niet verder dan de battles. Nu, iets meer dan een jaar later, is de Bredase weer op televisie te zien bij een talentenjacht. In het nieuwe programma DanceSing is de jury (o.a. Trijntje Oosterhuis en Gordon Heuckeroth) op zoek naar het totaalplaatje van een wereldartiest. De deelnemers moeten daarom in zowel zang als dans auditie doen.

Trijntje en Gordon waren laaiend enthousiast tijdens de eerst uitzending. ,,Die stem!", jubelde Gordon meteen nadat Joy klaar was met haar versie van het nummer Creep. ,,Je doet me denken aan Anouk.” Trijntje sloot zich daarbij aan. ,,Je brengt zo’n toffe energie met je mee. In deze competitie ben jij dè stem. Ik heb nog geen betere zangeres voorbij horen komen.”

Eerst eens de reden van je deelname. Waarom wilde je weer aan een talentenjacht meedoen?

,,Het laten zien van twee disciplines bij dit programma spreekt mij erg aan. Het concept van deze tv-wedstrijd ligt ook veel dichter bij wat ik later wil gaan doen. Ik ben namelijk een performer die meer kan dan alleen zingen. Een voorbeeldartiest heb ik niet echt. Belangrijk is dat ik geen andere zangeressen ga imiteren. Ik moet juist laten zien hoe goed Joy op het podium is.

Ondanks dat ik geen professionele danseres ben, heb ik meer dan 5 jaar ervaring met mijn dansgroep. Toch heb ik solo het gevoel dat ik een kuikentje op een groot podium ben, die alleen de choreografie moet knallen.‘’

Hoe kijk je terug op je eerste optreden bij DanceSing?

,,Alles waar het woord auditie bij hoort is eng en spannend. Optreden vind ik leuk om te doen, maar je hoopt wel dat het publiek net zo tevreden is als jijzelf. Dit optreden was ik veel zelfverzekerder dan tijdens The Voice of Holland. Toen was ik jonger met een stuk minder ervaring. Inmiddels volg ik een zangopleiding op het ROC Tilburg. De vaardigheden die ik daar heb geleerd, gebruik ik met optreden. Met de bekendheid kan ik nu ook beter omgaan. Ik weet bijvoorbeeld wat ik moet doen als er een cameraploeg voor m’n neus verschijnt.

Als steun waren mijn moeder, vriendje Kevin en klasgenoten aanwezig bij de opnames van DanceSing. Mijn zoontje neem ik voorlopig nog niet naar al die drukte mee.‘’

Trijntje Oosterhuis - jurylid bij DanceSing - liet laatst een fragment van jou zien bij tv-programma Koffietijd. Volgens haar heb je een fantastische stem.

,,Dat is ongelooflijk om mee te maken. Kijk, ik snap heus wel dat ik kan zingen, maar het is niet te bevatten dat je die waardering op televisie krijgt. Daarnaast is het mooi dat bekende artiesten zo je naam de wereld in brengen.‘’

Volledig scherm
Joy toont haar klasse tijdens DanceSing. © Still uit DanceSing van SBS6