Volledig scherm
De telefoonwinkel na de snelkraak. © MaRicMedia / Perry Roovers

Tilburgse verdachten vluchten water in na snelkraak op Bredase telefoonwinkel

TILBURG - Aan het Edisonplein in Breda is zondagnacht een snelkraak gepleegd op een telefoonwinkel. De twee verdachten, afkomstig uit Tilburg, probeerden na de kraak te vluchten en sprongen in een sloot om aan de politie te ontkomen, maar dat was tevergeefs.

Het alarm van de telefoonwinkel werd rond 04.15 uur geactiveerd, nadat er met geweld een ruit werd vernield. Een getuige zag twee personen op een scooter wegrijden in de richting van winkelcentrum Hoge Vught. Agenten die naar de telefoonwinkel reden, zagen op de Edisonstraat twee mannen op een scooter zonder verlichting rijden. 

Doordat de bestuurder van de politie schrok, gleden beide verdachten met de scooter onderuit. De twee mannen renden meteen weg in de richting van het Liniepark en probeerden zich in het water te verschuilen.

Verdachten zitten nog vast

Met behulp van een hondengeleider en zijn diensthond werden de verdachten uit het water gehaald en aangehouden. De verdachten, beiden uit Tilburg, zitten vast voor verder onderzoek.

Bij de scooter werd een tas met buit aangetroffen. Wat de twee Tilburgers precies buit probeerden te maken, is onbekend.

Volledig scherm
De telefoonwinkel na de snelkraak. © MaRicMedia / Perry Roovers