Volledig scherm
Gezellige drukte aan de Haven tijdens Tour du Jour. © Pix4Profs/René Schotanus

Tour du Jour gedijt aan de Bredase Rivièra

BREDA - De terrassen aan de Bredase Haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en temperaturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. 

Dat gevoel wordt helemaal versterkt wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de Tour de France, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.

De Tour is na de rustdag van maandag weer onderweg. Misschien wel naar de eerste Nederlandse overwinning sinds Joop Zoetemelk. Al twee weken zendt RTL7 het programma Tour du Jour uit vanaf de Vismarkt. En al even lang komen wielerliefhebbers hier naartoe om de opnamen live mee te maken. 

In stijl naar Breda

Tonnie en Jeroen Schuurman, vader en zoon, zijn in stijl naar Breda gekomen. Met de fiets. ,,Gefietst vanaf Raamsdonk”, zegt Tonnie. ,,Ik woon in Elshout, maar dat zou wat al te ver worden.” Beide mannen verwachten dat Kruijswijk zomaar eens in het geel in Parijs aan zou kunnen komen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Gezellige drukte aan de Haven tijdens Tour du Jour. © Pix4Profs/René Schotanus

,,Ik hoop het”, zegt de Rotterdamse Kenneth Konijnenburg. ,,Ik heb voor aanvang van de Tour geld ingezet op een overwinning van Kruijswijk.” Hij schat inmiddels ‘een keer of twintig’ naar Breda te zijn gekomen om de opnamen live mee te maken. ,,Anders zie ik het thuis, binnen, vanaf de bank”, zegt hij. ,,Dan is dit veel leuker.”

Vrijmarkt op Koningsdag

Michael Boogerd, vaste tafelgenoot van presentator Bart Nolles, is deze dag net als vader en zoon Schuurman per fiets naar Breda gekomen. ,,Samen met m’n zoon”, laat hij weten. De oud-renner kent Breda inmiddels al zeer behoorlijk. Al komt dat niet alléén door de opnamen van het tv-programma. ,,We kwamen straks aan via het park waar we een paar jaar geleden nog naar de vrijmarkt zijn geweest met Koningsdag.”

Dat de terrassen deze avond wat later volstromen, maar nog steeds gezellig druk zijn voor een dinsdagavond, zal ongetwijfeld te maken hebben met het Palm Parkies-concert dat in datzelfde park Valkenberg plaatsvindt.

Volledig scherm
Gezellige drukte aan de Haven tijdens Tour du Jour. © Pix4Profs/René Schotanus