Crossmotorbestuurder vlucht voor politie in Breda, maar wordt alsnog gepakt.
Volledig scherm
Crossmotorbestuurder vlucht voor politie in Breda, maar wordt alsnog gepakt. © Team Verkeer Zeeland West Brabant

Tweetal aangehouden in Breda na achtervolging op mogelijk gestolen crossmotor

BREDA - Twee mannen op een crossmotor zijn vrijdag door de politie aangehouden, na een achtervolging op de Westerhagelaan in Breda. De politie onderzoekt of de motor is gestolen. 

Het tweetal, dat op een crossmotor reed, negeerde een stopteken van de politie. Ze droegen geen helm en voerden geen kentekenplaat. Maar in plaats van te stoppen, ging de bestuurder ervandoor. 

Een paar straten verderop viel de motor uit en rende de bestuurder weg. De passagier werd op de Muizenberg aangehouden. Even later werd de bestuurder gezien en kon ook hij worden aangehouden. Hij krijgt meerdere bekeuring, waaronder een voor het rijden zonder rijbewijs. 

De politie onderzoekt de herkomst van de motorfiets. Mogelijk gaat het om een gestolen voertuig. 

  1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
    PREMIUM

    Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

    OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.