Volledig scherm
Steekpartij station Breda © MaRicMedia/Perry Roovers

Verdachte (38) die uit het niets op station Breda bloederige steekpartij aanrichtte opgepakt

BREDA - De verdachte van het steekincident op het station in Breda is in Duitsland opgepakt. Dat meldt de politie. Het gaat om een 38-jarige man uit Hoofddorp met een zwervend bestaan. Uit het niets werd donderdagavond een 23-jarige reiziger aangevallen.

Vanaf donderdagavond is een team van verschillende opsporingsafdelingen bijna onafgebroken met de opsporing en aanhouding van de verdachte van het steekincident bij het Centraal Station in Breda bezig geweest. Ook andere politie eenheden in binnen en buitenland hebben bijgedragen aan het onderzoek, meldt de politie. 

Tweehonderd tips

De politie kreeg bijna 200 tips binnen, waardoor de identiteit van de verdachte achterhaald kon worden. Het spoor van de verdachte is nagelopen door rechercheurs, wat leidde naar naar Bremen in Duitsland. Daar is hij aangehouden.

Quote

Het bloed liep over mijn armen, mijn broek was doorweekt

Peter Wouters, veiligheidsmedewerker van NS

Een veiligheidsmedewerker van de NS zette donderdag bij het station in Breda alles op alles om het leven van een man te redden die even daarvoor was neergestoken. ,,Het bloed liep over mijn armen, mijn broek was doorweekt. Deze dag zal ik niet snel vergeten,’’ schrijft Peter Wouters, veiligheidsmedewerker bij de Nederlandse Spoorwegen, in een openbaar bericht op Facebook. ,,Elke seconde telt, gedachtes gieren door je hoofd.”

Steekincident

Op donderdag raakte een 23-jarige reiziger zwaargewond op station Breda, toen hij uit het niets werd aangevallen door een oudere man. Hij viel bloedend neer bij de fietsenstalling en had dringend medische hulp nodig.

Verschillende hulpdiensten werden direct naar het station gestuurd. Medewerkers van Service en Veiligheid van de NS waren als eerste ter plaatse en verleenden direct eerste hulp. 

Ambulancemedewerkers en bemanning van een traumaheli zorgden ervoor dat de 23-jarige man uit Breda met spoed naar een ziekenhuis gebracht werd. Hij verkeert niet meer in levensgevaar. 

Veiligheidsmedewerker Wouters deed met zijn collega’s naar eigen zeggen ‘alles wat wij konden’. ,,Alleen het besef van in wat voor wereld wij leven kwam hard aan. Ik ben trots op de reizigers die zorg leverden voor een vreemde. En ik ben trots op mijzelf.”