Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Verdachte poging doodslag met tafelpoot komt niet opdagen in rechtbank: ‘Wel heel erg slordig’

BREDA - ,,Dit is wel heel erg slordig.” Advocaat Lars Langenberg van een Oosterhouter die het slachtoffer zou zijn geworden van een poging tot doodslag met een tafelpoot, steekt niet onder stoelen of banken dat hij danig verbolgen is dat de verdachte niet is komen opdraven.

De Poolse man wordt ervan beschuldigd dat hij het slachtoffer, de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw, heeft willen ombrengen. Volgens de aanklacht drong hij op 26 mei vorig jaar de woning van zijn ex in Oosterhout binnen. Toen hij daar haar nieuwe vriend ontwaarde, sloeg hij die meermaals met kracht tegen het hoofd met een tafelpoot. De officier van justitie verwijt hem primair poging tot doodslag.

Door miscommunicatie verscheen de verdachte, die nu in Duitsland of in Polen verblijft, niet op de rechtbank in Breda. De vorige zitting, eind februari, was hij er wel. Maar toen zonder advocaat. De rechtbank sommeerde hem om, gezien de ernst van de beschuldiging, een raadsman mee te nemen en aan een nieuwe oproep gehoor te geven. Maar hij was er dus niet. Volgens het slachtoffer probeert de verdachte zijn proces te traineren. Omdat er sprake zou kunnen zijn van miscommunicatie besloot de rechtbank de zaak toch aan te houden. Wel is de officier van justitie verzocht er alles aan te doen dat het proces nu snel kan worden afgehandeld.