Volledig scherm
PREMIUM
Een van de onderdelen van Juzt waar een overnamekandidaat voor wordt gezocht zijn de zogeheten residentiële verbliven, ofwel de instellingen waar jongeren met zware gedragsproblemen intern zijn. © Peter Ullenbroeck

Vier kandidaten in beeld voor overname jeugdzorgreus Juzt

Vier kandidaten zouden zich hebben gemeld voor de overname van onderdelen van het in financieel zwaar weer verkerende Juzt. Dat beweren ingewijden. De leiding van de West-Brabantse jeugdzorgreus wil niet reageren.

Het gaat om vier zorgaanbieders waarvan de namen niet bekend zijn gemaakt. Ook is niet helemaal duidelijk voor welke onderdelen ze belangstelling hebben. Voor Juzt begint de tijd te dringen: eind dit jaar, zo werd in juli met het ministerie van Volksgezondheid afgesproken, moeten alle onderdelen van de jeugdzorginstelling verkocht zijn.

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".