Volledig scherm
NAC videostill Rellen NAC

Vijfentwintigste verdachte aangehouden na rellen NAC - Willem II

TILBURG/BREDA - Een vijfentwintigste verdachte is aangehouden wegens betrokkenheid bij de rellen tussen de supporters van NAC en Willem II. Die rellen liepen op zondag 21 oktober uit de hand na een voetbalwedstrijd.

De beveiliging van NAC en de politie konden voorkomen dat aanhangers van de twee clubs met elkaar op de vuist gingen. Dat had wel als resultaat dat er door verschillende supporters ernstige strafbare feiten gepleegd werden ten opzichte van de Mobiele Eenheid, zoals poging tot zware mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. Mannen sloegen met kettingen en broekriemen waarbij twee agenten lichtgewond zijn geraakt.

De verdachte is een 21-jarige man uit Made. De 24 verdachten die eerder aangehouden werden, zijn inmiddels allemaal op vrije voeten. Het is wachten tot het onderzoek is afgerond, dan pas kan de officier van justitie bepalen of ze nog als verdachten worden aangemerkt. Drie mannen zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris, maar ook zij kunnen het verdere onderzoek in vrijheid afwachten. Hoe lang dat duurt, is niet bekend.