Volledig scherm
Het te bouwen Thes-appartementencomplex plus supermarkt komt direct naast station Breda. © google maps

Vooral dure appartementen boven nieuwe AH-supermarkt bij station Breda

BREDA - De 119 huurappartementen die boven de nieuwe Albert Heijn-supermarkt komen naast het station in Breda, vallen grotendeels in de dure huursector. Driekwart van de appartementen gaat meer dan 925 euro per maand kosten. Het andere kwart valt in het middeldure huursegment (710 tot 925 euro). 

Dat bleek donderdagavond bij een vergadering van de gemeenteraad waar de zogeheten Thes-locatie aan de orde kwam. Het gaat om de locatie direct aan de oostkant van het station, waar vroeger een Albert Heijn-winkel zat. Albert Heijn keert daar weer terug, ter vervanging van de tijdelijke AH-vestiging aan de Crogtdijk. 

Onder het complex komt een parkeergarage met 224 plaatsen. Daarvan zijn er 80 bestemd voor klanten van Albert Heijn. Vanuit de raad waren er vragen of dat aantal parkeerplaatsen voor de supermarkt voldoende is. Wethouder Paul de Beer wees er op dat  de minimale norm hiervoor 52 parkeerplekken is en maximaal 92. “We zitten dus dichter in de buurt van de maximale norm,” aldus De Beer.

Het gebouw wordt vier woonlagen hoog. Ontwikkelaar Thes start waarschijnlijk nog voor de zomer met de bouw, die ongeveer anderhalf jaar zal duren. 

Aan de oostzijde van de Thes-locatie komt op het voormalige opslagterrein van bierbrouwer InBev ook een groot nieuwbouwproject: Drie Hoefijzers-noord. Daar komen in totaal 270 woningen, zowel in de huur- als koopsector. De eerste 55 woningen zijn in december in de verkoop gegaan. Daar is erg veel belangstelling voor. 

Volledig scherm
Een artist-impressium van ontwikkelaar Thes van het nieuwe appartementencomplex met supermarkt. © Thes