Volledig scherm
PREMIUM
Aspergeteler Marco van Aart uit Breda tussen zijn asperges. © Pix4Profs / Johan Wouters

Vroege asperge lokt consumenten alweer naar de boer

BREDA/BERGEN OP ZOOM - Het witte goud steekt de koppies weer boven het Brabantse en Limburgse zand. Ze zijn extra vroeg dit jaar, de asperges. En hun populariteit neemt nog steeds toe.   

Wist u dat West-Brabant, als het om de aspergeteelt gaat, historische grond is? Ooit begon men er in de deze regio mee en inmiddels is de hele provincie Brabant vergeven met telers. Hoe oostelijker men komt, hoe meer het er worden. Maar Noord-Limburg spant nog altijd de kroon: 2.353 hectare, terwijl Brabant blijft steken op 1.264 hectare. Opsteker voor de Brabanders is dat het verschil kleiner wordt. 

  1. Giphart over seks op Newmancollege: ‘Waarom ongemakkelijk? Jullie ouders hebben het ook gedaan’
    PREMIUM

    Giphart over seks op Newmancol­le­ge: ‘Waarom ongemakke­lijk? Jullie ouders hebben het ook gedaan’

    BREDA - ,,Door de woorden te lezen, roep je zelf een beeld op. Als ik jullie vraag een 'oud, vervallen station' in te beelden, hebben jullie allemaal een ander plaatje in het hoofd." Om leerlingen te enthousiasmeren voor het geschreven woord, werden auteurs Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Jaap Robben en Ronald Giphart dinsdagmiddag op het Newmancollege uitgenodigd voor een schrijversdag. Zo'n 179 leerlingen bezochten de colleges.