Volledig scherm
Een politiemotor. © Bert Jansen

Vrouw gaat op politiemotor zitten, weigert af te stappen en schopt agent in Breda

BREDA - Een vrouw die weigerde om van een politiemotor af te stappen, is zaterdagmiddag aangehouden in Breda. Dat gebeurde nadat ze een trap uitdeelde aan de motoragent van wie het voertuig was. Hij sommeerde haar van zijn motor af te stappen. Dat weigerde ze, aldus de politie. ,,Ze vertoonde verward gedrag.”

De agent liep rond 15.15 uur het bureau aan het Chasséveld uit om aan zijn dienst te beginnen. Hij zag dat er een vrouw op zijn geparkeerde motor zat. ,,Hij herkende de vrouw omdat ze eerder die dag al aan het bureau geweest was. Ze maakte toen een verwarde indruk.” De crisisdienst werd gebeld maar omdat ze geen gevaar vormde, besloot de politie om geen directe behandeling in te zetten.

Harde schop tegen onderbeen

De vrouw weigerde af te stappen. Na meerdere verzoeken, trok de politiemedewerker haar van de tweewieler af. ,,Daarna verhinderde ze dat hij op kon stappen en uiteindelijk heeft hij haar weg moeten duwen”, stelt de politie. ,,Daar werd ze kwaad om. Ze gaf hem een harde schop tegen zij onderbeen.”

Onder hevig verzet werd de vrouw aangehouden. Meerdere collega's moesten de motoragent hierbij helpen. ,,De vrouw is ingesloten aan het bureau en er zal passende hulp aangeboden worden.”

Verwarde personen

De politie krijgt regelmatig te maken met verwarde personen op straat. ,,Het gaat dan om burgers met psychische en/of verslavingsproblemen, personen die overlast geven, hulpverlening nodig hebben, verkommeren of zich gevaarlijk of strafbaar gedragen”, zegt de politie. ,,Bij de opvang van deze mensen werkt de politie nauw samen met de geestelijke gezondheidszorg.”