Volledig scherm
Drukte bij het stembureau op station Breda waar ook voor het waterschap Brabantse Delta kon worden gestemd. © Ralph van Wolffelaar

VVD blijft grootste in waterschap Brabantse Delta

BREDA- De VVD blijft de grootste partij in het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta. Op de tweede plaats komt Ons Water, gevolgd door het CDA. 

De opkomst voor de verkiezingen die woensdag tegelijkertijd met die voor Provinciale Staten werd gehouden was opvallend hoog: 46,3 procent. Dat percentage lag vier jaar geleden beduidend lager, namelijk op 37,8 procent. Opvallend in de eindresultaten is de opkomst van nieuweling Partij voor de Dieren. Die kan met 27.423 stemmen beschouwd worden als een middenpartij.

Quote

De opkomst is dit jaar historisch hoog.

Kees Jan de Vet, Dijkgraaf waterschap Brabantse Delta

Wat de uitslag betekent voor de verhoudingen in het dertig zetels tellende algemeen bestuur, de ‘volksvertegenwoordiging’ van het waterschap, wordt volgende week maandag bekend. De nieuwgekozen leden worden donderdag 28 maart geïnstalleerd en beëdigd.

Dijkgraaf Kees Jan de Vet kijkt tevreden terug op de verkiezingen. ,,De opkomst is dit jaar historisch hoog’’, zegt hij. ,,Natuurlijk ben ik daar ontzettend blij mee. De inwoners van Midden- en West-Brabant zijn zeer betrokken bij het waterschap. Ik wil overigens graag mijn complimenten overbrengen aan de gemeenten. Zij hebben een flinke klus geklaard met de organisatie van de verkiezingen van de Provinciale Staten en het waterschap”.