Volledig scherm
Beveiligingscamera © ANP XTRA

Weer ‘ns wat anders: camera in Breda weggehaald

BREDA - Terwijl de roep om cameratoezicht alleen maar lijkt te groeien, hebben burgemeester en wethouders van Breda besloten om op het bedrijventerrein aan de Goesseelsstraat te stoppen met deze vorm van bewaking.

Burgemeester Paul Depla college heeft dit besluit genomen op basis van de uitkomsten van een evaluatie van het toezicht op een aantal bedrijventerreinen in Breda. Dat onderzoek heeft ook tot gevolg dat het cameratoezicht in stand blijft op Steenakker, Hazeldonk en Hoogeind. 

'Geen directe noodzaak’

Maar bij de Goesseelsstraat, een zijstraat van de Beverweg, wordt de camera van de openbare weg gehaald. Er is volgens de burgemeester ‘geen directe noodzaak’ meer voor. Een andere reden is dat de bedrijvenvereniging in 2017 is opgeheven, dus er is niemand met wie direct kan worden gesproken over nut en noodzaak van cameratoezicht.

Breder pakket veiligheidsmaatregelen

Op de bedrijventerreinen Hazeldonk, Steenakker en Hoogeind hebben de ondernemers, verenigd in een ondernemersvereniging, en de politie laten weten dat het noodzakelijk is voor de veiligheid om de camera’s daar te laten draaien. Ze maken daar volgens Depla bovendien deel uit van een breder pakker aan veiligheidsmaatregelen.