De Nieuwe Prinsenkade ligt momenteel open, hier gezien vanaf de Adriaan van Bergenstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nieuwe Prinsenkade ligt momenteel open, hier gezien vanaf de Adriaan van Bergenstraat. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Weer omrijden in hartje Breda: deze straten liggen de komende tijd (vaker) open

BREDA - Het is zomer en dat betekent dat de gemeente weer een hoop straten opengooit voor renovaties, nieuwe kabels en onderhoud. Een klus die, naast omwegen, soms ook voor opgetrokken wenkbrauwen zorgt. Want waarom worden sommige straten in fases opengebroken en niet in een keer?

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.