Volledig scherm
© RGBStock.com

Weggegooid pistool in Breda kost halfjaar cel

BREDA - Een 38-jarige Rotterdammer moet een halfjaar de cel in, omdat hij in Breda in bezit was van een pistool. Dat besloot de rechtbank in Breda vrijdag.

De man was op 26 maart in België geweest in een geleende auto en reed weer terug naar huis. Toen hij werd gevolgd door de politie, gooide hij een witte zak uit de auto met daarin het pistool en een geluiddemper. De politie was hem gevolgd, omdat de auto gestolen was. 

De man had verschillende verhalen verteld over het waarom van het wapenbezit. Zo zou hij zijn bedreigd door motorclubleden, maar hij vertelde ook dat het pistool niet van hem was. De rechter geloofde hem niet. Hij is daarom gewoon veroordeeld. Wel tot een maandje minder cel dan was geëist.

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.