Volledig scherm
PREMIUM
Op de vakantiebeurs staan ruim negentig reisorganisaties met een stand, daarnaast zijn er tal van presentaties. © Ron Magielse/Pix4Profs

Weinig vliegschaamte op de vakantiebeurs in Breda: ‘Ik reis veel te graag’

BREDA - Dit weekend dromen op de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in de Grote Kerk in Breda weer duizenden bezoekers weg bij exotische en verre reizen. Van een trip door Peru tot een safari in Afrika. Maar hoe zit het met de vliegschaamte?

Daphne Bandel (28) uit Princenhage lacht wat ongemakkelijk als het woord ‘vliegschaamte’ valt. ,,Ik had het er toevallig laatst met een collega over", vertelt ze. ,,Ik zou graag bewuster willen zijn, maar heel eerlijk: ik hou gewoon te veel van reizen.” In het najaar staan Peru en Bolivia op de planning, misschien gaat ze nog naar Namibië en Botswana.

,,Dan ontkom je niet aan het vliegtuig, zeker omdat ik niet zoveel vakantiedagen heb.” In het land zelf kiest ze wel voor de ecologische tours en neemt ze liever de trein of bus om afstanden te overbruggen. En: ,,Als er een beter én snel alternatief komt voor vliegen, zou ik dat zeker overwegen.”