Volledig scherm
PREMIUM
Op de vakantiebeurs staan ruim negentig reisorganisaties met een stand, daarnaast zijn er tal van presentaties. © Ron Magielse/Pix4Profs

Weinig vliegschaamte op de vakantiebeurs in Breda: ‘Ik reis veel te graag’

BREDA - Dit weekend dromen op de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in de Grote Kerk in Breda weer duizenden bezoekers weg bij exotische en verre reizen. Van een trip door Peru tot een safari in Afrika. Maar hoe zit het met de vliegschaamte?

Daphne Bandel (28) uit Princenhage lacht wat ongemakkelijk als het woord ‘vliegschaamte’ valt. ,,Ik had het er toevallig laatst met een collega over", vertelt ze. ,,Ik zou graag bewuster willen zijn, maar heel eerlijk: ik hou gewoon te veel van reizen.” In het najaar staan Peru en Bolivia op de planning, misschien gaat ze nog naar Namibië en Botswana.

,,Dan ontkom je niet aan het vliegtuig, zeker omdat ik niet zoveel vakantiedagen heb.” In het land zelf kiest ze wel voor de ecologische tours en neemt ze liever de trein of bus om afstanden te overbruggen. En: ,,Als er een beter én snel alternatief komt voor vliegen, zou ik dat zeker overwegen.”

  1. Kerk afgeladen vol leutvierders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    Kerk afgeladen vol leutvier­ders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    BREDA - Dagjesmensen die - al dan niet geïnspireerd door het tv-programma 'Hier zijn de Van Rossems - die afgelopen zondag een bezoekje aan de Grote Kerk planden, staat bij binnenkomst een bijzondere verrassing te wachten. Vol ongeloof zien ze de kerk afgeladen vol zitten met leutvierders. Sommige bezoekers draaien meteen weer om, anderen blijven staan kijken en maken met hun telefoon foto's en filmpjes voor het thuisfront. De Oeledienst, de jaarlijkse carnavaleske kerkdienst in het Kielegat blijft een bijzonder fenomeen.