Werkgevers willen speciale tol voor snelwegen Brabant

VIDEOBREDA - Op de drukste wegen in Brabant moet een speciale snelwegtax worden ingevoerd. Dat zegt Jeroen van Glabbeek, voorzitter van de West-Brabantse afdeling van werkgeversorganisatie VNO-NCW. ,,Als we de pretentie hebben om de logistieke hotspot van Nederland te zijn, dan mag daar ook wel iets tegenover staan’’, aldus de Bredase ondernemer.

Van Glabbeek denkt dat de tijd rijp is voor een op maat van Brabant gesneden snelwegtol. Maar dan moet de snelwegtol wel aan twee voorwaarden voldoen. ,,Hij geldt alleen maar voor bepaalde tijden. Zo kunnen we bijvoorbeeld de druk van de spits halen’’, zegt de VNO-NCW-voorzitter. ,,En ten tweede moeten de inkomsten besteed worden om de wegen te verbeteren. Het geld mag niet in de algemene middelen verdwijnen.’’

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.