Wernhout krijgt nieuw (kindvriendelijk) restaurant met appartementen

WERNHOUT- Als alles meezit, heeft hartje Wernhout in de zomer van 2020 een nieuw (kindvriendelijk) restaurant met drie huurappartementen er boven. Voor dat plan van Kees en Arian Oostvogels van de Bolle Buiken heeft het college van Zundert deze week het licht op groen gezet.

Kees Oostvogels is er blij mee. Twee jaar zijn hij en Arian er al mee bezig. Naast hun huidige restaurant de Bolle Buiken willen ze een nieuw gebouw neerzetten op de plek waar ooit schoenwinkel Krijnen zat. Op de benedenverdieping komt een restaurant. ,,Hollandse keuken”, zegt Oostvogels. ,,Zodat het een beetje laagdrempelig is.”

Jonge gezinnen 

Volledig scherm
Impressie van de nieuwbouw naast de Bolle Buiken in Wernhout © Bolle Buiken

Bovendien: ,,Wordt het kindvriendelijk.” Want: ,,Er zijn niet veel restaurants waar jonge gezinnen terecht kunnen.” Voor de kinderen is buiten een kleine speelvoorziening bedacht naast een een terras. Omheind met een groene haag.

De huidige Bolle Buiken op Wernhoutseweg 124 blijft gewoon bestaan naast het nieuwe restaurant op nummer 126. ,,Alleen is het straks puur een cafetaria.”

Boven de nieuwbouw komen drie appartementen. ,,Met een lift.” Zo worden ze levensloopbestendig. Nodig in Wernhout, denkt Oostvogels. Want al zijn er -mede dankzij de inspanningen van de gemeente om Wernhout levensvatbaarder te maken- de laatste tijd meerdere nieuwbouwplannen voor Wernhout. ,,Er komen relatief weinig huurwoningen bij. En, zo merken we aan de verhuur van onze appartementen boven de huidige Bolle Buiken, daar is toch behoefte aan. Met name ook bij ouderen die nadat ze hun huis hebben verkocht, graag in het dorp blijven wonen.”

Inloopavond

Als alles loopt zoals Oostvogels hoopt, dan kunnen de werkzaamheden dit najaar beginnen. Het restaurant kan dan, als verder alles meezit, in de zomer van 2020 de eerste borden uitserveren. 

Dinsdag 28 mei is er tussen 18.30 en 20.00 uur in de Bolle Buiken een inloopavond voor iedereen die graag wat meer tekst en uitleg over de plannen.