Een maagdelijk leeg Chasséveld in Breda. Normaal gesproken het domein van geparkeerde auto's, vanaf 1 juni mogelijk één groot terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Een maagdelijk leeg Chasséveld in Breda. Normaal gesproken het domein van geparkeerde auto's, vanaf 1 juni mogelijk één groot terras. © ANP

Wordt het Chasséveld in Breda vanaf 1 juni één groot terras?

BREDA - Nu staan er nog auto's. Maar als het aan de horeca in Breda ligt wordt het Chasséveld vanaf 1 juni één groot terras.  En er zijn nog veel meer plannen. ,,Breda moet een terrassenzee worden.”

De horeca-ondernemers overleggen met de gemeente Breda momenteel over de haalbaarheid van het idee om op het duizenden vierkante meters grote plein straks tafels en stoelen te gaan neerzetten. Burgemeester Paul Depla, die de afgelopen week ook al een lans brak voor de horeca om komende maandag alvast te mogen proefdraaien, is zeker niet afwijzend. ,,We gaan het beoordelen.”

  1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
    PREMIUM

    Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

    OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.