Foto ter illustratie (betreft niet de villa in Wernhout)
Volledig scherm
Foto ter illustratie (betreft niet de villa in Wernhout) © Archief

Wraak in Brabantse villa na wietdiefstal: man (46) in bijzijn van vriendin bewerkt met strijkijzer en boormachine

WERNHOUT - Bewerkt worden met een boormachine en een strijkijzer omdat het zogenaamd jouw schuld is dat een deel van de hennep is gestolen. Klinkt als het script van een oude misdaadfilm, maar in Wernhout werd dit horrorscenario werkelijkheid voor een 46-jarige man en zijn 38-jarige vriendin. De politie besteedt vanavond aandacht aan de zaak in Bureau Brabant.

Een 46-jarige man en zijn 38-jarige vriendin werden donderdagavond 22 november door vier mannen tegen hun wil vastgehouden en zwaar mishandeld in een villa waarin zij verbleven.

Hennep gestolen

Het stel verbleef in de zomer van vorig jaar tegen vergoeding in een ruime vrijstaande woning met schuur aan de Wernhoutseweg in Wernhout. Als tegenprestatie moesten ze een oogje houden op de ruime schuur waarin regelmatig hennep gedroogd werd.

In de ochtend van donderdag 22 november ontdekten ze tot hun schrik dat de schuur was opengebroken en dat een groot deel van de gedroogde hennep was gestolen. Ze brachten meteen de eigenaar van de hennep - niet de eigenaar van de villa - op de hoogte.

Bewakingsbeelden

Later die dag kwamen vier mannen bij het stel verhaal halen. De man en de vrouw werden door hen verantwoordelijk gehouden voor de diefstal. Beiden werden vastgehouden en mishandeld.

Volgens de politie werd de man onder meer met een strijkbout en een boormachine toegetakeld. Er zijn beveiligingsbeelden waar vier mannen op staan. Van twee van hen is de identiteit bekend, van de andere twee niet. In Bureau Brabant laat de politie beelden zien van de verdachten.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.