Zunderts terras blijft nog even dicht

ZUNDERT - Na het bezoek van twee gemeentelijke handhavers houdt uitbater Peter Kesseler zich alsnog gedeisd. Het Zundertse terras van CultuurCentrum De Schroef blijft dit weekeinde tóch dicht.

Roosendaler Kesseler - zelfverklaard theatermaker, kok en eigenaar van een cateringbedrijf - had in deze krant gedreigd zijn terras open te gooien, ook als is de vergunning nog niet definitief. Het duurde hem te lang op het nabijgelegen gemeentehuis, vond Kesseler terwijl hij de potentiële kanten zijn deur aan de Molenstraat voorbij zag gaan.

‘Ongehoorzaam’

Prompt kreeg hij op last van burgemeester en wethouders ambtelijk bezoek dat hem problemen voorspelde als hij zonder exploitatievergunning de terrasstoelen buiten zou zetten. ,,Ik ben altijd wat burgerlijk ongehoorzaam en ik wil onderhand aan de slag, Zundert van De Schroef laten proeven. Maar voor de lieve vrede wacht ik nog maar even.”

Ergens komende week, dan zouden de papieren rond moeten zijn en weet Kesseler op welke voorwaarden hij de horeca kan laten draaien. ,,Tafeltjes, parasols, het podium, live-muziek, van die dingen. Het wordt tijd dat ik aan de slag kan, de voorbereidingen hebben ons al geld genoeg gekost”, aldus de Roosendaler die bezig is met de inrichting van een expositie en het samenstellen van een cultureel programma voor de komende periode.

Warm maken

,,Met een terras haal ik mensen binnen, kan ik ze warm maken voor wat wij hier gaan doen. Horeca en theater, het moet hier weer gaan bruisen. Zundert heeft een naam hoog te houden. Als Roosendaler heb ik altijd jaloers gekeken wat Kees Verdaasdonk hier in pand voor elkaar kreeg. Zoveel cultuur hier. Autour de Vincent, het Zunderts Toneel, Jan de Bruijn en zijn vrienden... Het moet hier wéér gaan bruisen, daar komt ik voor.”

Volledig scherm
Roosendaalse Peter Kesseler wacht met smart op de definiteve exploitatievergunning om in het Zundertse CultuurCentrum De Schroef aan de slag te gaan.