1. Merkel na overwinning: rechtse AfD wordt onze grote uitdaging
  LIVEBLOG

  Merkel na overwinning: rechtse AfD wordt onze grote uitdaging

  Het Duitse volk heeft vandaag gestemd op de partijen die zij de aankomende jaren het liefst in het parlement terugzien. Volgens de laatste exitpolls wint de CDU/CSU van de huidige bondskanselier Angela Merkel met een riante voorsprong. De rechts-populistische AfD eindigt als derde. Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat een extreemrechtse partij zetels behaalt. Lees hieronder de laatste ontwikkelingen na in ons liveblog. 
 1. Man maakt ritje op de achterkant van een trein in Australië

  Man maakt ritje op de achterkant van een trein in Australië

  Een automobilist wist zaterdag niet wat hij zag toen hij in het Australische Perth een trein voorbij zag razen. Op de achterkant van de trein stond namelijk een man die zichzelf vasthield met één hand vast aan de ruitenwisser. De trein denderde met zo'n 110 kilometer per uur door naar het volgende station. Daar werd de 23-jarige man staande gehouden door de politie. Waarom hij op de achterkant van de trein is geklommen is niet bekend. 
 1. 'Het beleid van Merkel is statisch en futloos'

  'Het beleid van Merkel is statisch en futloos'

  Angela Merkel lijkt zo goed als zeker van een vierde termijn als bondskanselier. De peilingen in aanloop naar de Duitse verkiezingen van morgen wijzen op een duidelijke overwinning voor de 63-jarige lijsttrekker van de CDU. Achter de christendemocraten volgt de SDP, geleid door de voormalige voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz. De AfD - rechts-populisten die aan een flinke opmars bezig zijn - zouden weleens de derde partij van het land kunnen worden.