Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Think Stock photos

102-jarige vrouw verdacht van moord op buurvrouw (92) in Frans tehuis

Een bewoonster (102) van een Frans bejaardentehuis wordt verdacht van de moord op haar 92-jarige buurvrouw. Het slachtoffer werd zaterdagavond levenloos gevonden op haar kamer en is om het leven gekomen door wurging en klappen op haar hoofd.

Het bejaardentehuis in het Noord-Franse Chézy-sur-Marne werd zaterdagavond opgeschrikt door de dood van de 92-jarige bewoonster. Ze werd gevonden in haar bed met een opgezwollen en beurs gezicht, meldt de BBC. Forensisch onderzoek wees uit dat de vrouw om het leven was gekomen door wurging en klappen op haar hoofd.

De 102-jarige buurvrouw van het slachtoffer gedroeg zich op het moment dat de overleden bewoonster werd gevonden bijzonder verward en gejaagd. Ze zou één van de verzorgers verteld hebben dat ze iemand had vermoord. De vrouw werd vanwege haar verwarde toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Vervolgens werd ze opgenomen in een psychiatrische instelling, waar ze momenteel nog steeds verblijft. 

De politie doet nog onderzoek naar de gewelddadige dood van de 92-jarige vrouw. Ook worden er tests gedaan om te zien of de verdachte 102-jarige vrouw toerekeningsvatbaar is.

  1. Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelingendiscussie VS op scherp
    VIDEO

    Trieste foto van verdronken vader en dochter zet vluchtelin­gen­dis­cus­sie VS op scherp

    De trieste foto van Óscar Alberto Martínez Ramírez en zijn 23-maanden oude dochtertje Valeria, liggend aan de oever van de rivier Rio Grande, schokt Amerika en de rest van de wereld. Het beeld van het tweetal, samen verdronken op weg naar een onzekere toekomst in de Verenigde Staten, staat symbool voor de migratiecrisis waarmee het land te kampen heeft. En de moed der wanhoop waarmee vluchtelingen de helse, en soms dodelijke, tocht aanvaarden.