Volledig scherm
Koning Mohammed VI van Marokko. © AFP

15 jaar cel voor schoonmaakster na stelen 36 peperdure horloges koning Marokko

Een rechtbank in Rabat heeft vijftien mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier tot vijftien jaar, omdat zij hebben meegewerkt aan de diefstal van horloges van de Marokkaanse koning. De hoofdverdachte was een 46-jarige schoonmaakster die in een van de paleizen van Mohammed VI werkte. Zij kreeg vijftien jaar.

De vrouw was beschuldigd van het stelen van 36 luxehorloges, die ze omsmolt om de grondstof te verkopen aan winkels gespecialiseerd in goudhandel. De veertien anderen, allemaal mannen, waren detailhandelaars en tussenpersonen.

Eind 2019 werd de groep gearresteerd voor ,,diefstal” en ,,het vormen van een criminele bende”. In de rechtbank zeiden ze dat ze de oorsprong van de horloges niet kenden.

Koning Mohammed VI werd in 2014 door tijdschrift Forbes gerangschikt als een van de rijkste personen ter wereld, met een geschat fortuin van meer dan 2,5 miljard dollar. Hij staat bekend als een liefhebber van horloges. Zo bezit hij naar verluidt een uurwerk van witgoud ingelegd met diamanten met een waarde van een miljoen euro. 

De 56-jarige vorst bezit naast dure horloges ook een grote collectie luxeauto's, waardevolle schilderijen en jachten.

  1. Aangifte dader bloedbad Hanau werd door Duitse justitie genegeerd: uitspraken waren niet racistisch of extreemrechts

    Aangifte dader bloedbad Hanau werd door Duitse justitie genegeerd: uitspraken waren niet racistisch of extreem­rechts

    Het federale parket in Duitsland heeft bevestigd dat het in november een aanklacht ontving van de dader achter de racistische aanslag in Hanau. Tobias Rathjen (43) schoot woensdag negen bezoekers van twee shishalounges dood, daarna zijn moeder en vervolgens zichzelf. In een manifest schreef hij tevergeefs aangifte te hebben gedaan wegens ‘een ‘onbekende geheime dienst’ die ‘in de hersenen van mensen dringt’ om ‘wereldgebeurtenissen te controleren’.