Koning Mohammed VI van Marokko.
Volledig scherm
Koning Mohammed VI van Marokko. © AFP

15 jaar cel voor schoonmaakster na stelen 36 peperdure horloges koning Marokko

Een rechtbank in Rabat heeft vijftien mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier tot vijftien jaar, omdat zij hebben meegewerkt aan de diefstal van horloges van de Marokkaanse koning. De hoofdverdachte was een 46-jarige schoonmaakster die in een van de paleizen van Mohammed VI werkte. Zij kreeg vijftien jaar.

De vrouw was beschuldigd van het stelen van 36 luxehorloges, die ze omsmolt om de grondstof te verkopen aan winkels gespecialiseerd in goudhandel. De veertien anderen, allemaal mannen, waren detailhandelaars en tussenpersonen.

Eind 2019 werd de groep gearresteerd voor ,,diefstal” en ,,het vormen van een criminele bende”. In de rechtbank zeiden ze dat ze de oorsprong van de horloges niet kenden.

Koning Mohammed VI werd in 2014 door tijdschrift Forbes gerangschikt als een van de rijkste personen ter wereld, met een geschat fortuin van meer dan 2,5 miljard dollar. Hij staat bekend als een liefhebber van horloges. Zo bezit hij naar verluidt een uurwerk van witgoud ingelegd met diamanten met een waarde van een miljoen euro. 

De 56-jarige vorst bezit naast dure horloges ook een grote collectie luxeauto's, waardevolle schilderijen en jachten.

 1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
  PREMIUM

  ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

  Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Belgische buschauffeur slachtoffer van ‘coronaspuger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risicogroep behoort’

  Belgische buschauf­feur slachtof­fer van ‘coronaspu­ger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risico­groep behoort’

  In de Belgische stad Sint-Niklaas is een buschauffeur slachtoffer geworden van een spuugincident. De bus had pech en toen de chauffeur aan de passagiers vroeg om het voertuig te verlaten, kwam het tot een zware woordenwisseling met één van hen. De passagier bespuugde de chauffeur en zette het daarna op een lopen. De politie is naar hem op zoek.