Volledig scherm
De Cobra 6 is verkrijgbaar in veel Europese landen, maar verboden in Nederland. © ANP

2000 Nederlanders deden bestelling bij Poolse webshop voor illegaal vuurwerk

De politie heeft vier Poolse webshops waar je illegaal vuurwerk kan kopen offline gehaald. Ongeveer tweeduizend Nederlanders deden er een bestelling. Zij kunnen de politie op de stoep verwachten.


De afgelopen weken zijn er honderden pakketten in beslag genomen bij kopers die illegaal vuurwerk hadden besteld bij de Poolse webshops. In Duitsland zijn er al vijftig woningen doorzocht. Daar heeft de politie inmiddels duizenden kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen. Door het offline halen van de vier Poolse webshops heeft de Nederlandse politie zo’n tweeduizend kopers in het vizier gekregen. Zij kunnen nog een bezoek van de politie verwachten.


De politie en het Openbaar Ministerie zien een toename van de handel in zwaar, illegaal vuurwerk via het internet. Afgelopen jaren zouden er via de webshops duizenden illegale vuurwerkpakketten naar Nederland zijn verstuurd. Het gaat om professioneel vuurwerk dat niet door particulieren mag worden afgestoken. Ook het bezitten van dergelijk vuurwerk is verboden.

  1. Misbruikschandaal in Brazilië aan het licht na bekentenis Nederlandse choreograaf

    Misbruik­schan­daal in Brazilië aan het licht na bekentenis Nederland­se choreo­graaf

    João Teixeira de Faria, in heel Brazilië bekend als spiritueel heler en medium, is door honderden vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Vier vrouwen deden enkele dagen geleden in een interview op televisie een boekje open over het grensoverschrijdende gedrag van de 76-jarige De Faria. Inmiddels hebben aanklagers meer dan tweehonderd klachten ontvangen. De Nederlandse Zahira Lieneke Mous kwam als eerste met haar beschuldigingen naar buiten.