Colon, Panama
Volledig scherm
Colon, Panama © Archief

28 jaar cel voor moord op 69-jarige Nederlander die ‘volop genoot van pensioen’ in Panama

Eén van de mannen die in de zomer van 2019 de 69-jarige Nederlander René van Sprang in Panama beroofde en vermoordde, moet 28 jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank van dat land bepaald, zo maakt justitie bekend in een persbericht. In de geruchtmakende zaak zitten nog vijf andere verdachten achter slot en grendel. Zij krijgen in een later stadium hun straf te horen.

  1. Kerstfeest in Oslo eindigt in superspread-event, vrees voor grote omikron-uitbraak

    Kerstfeest in Oslo eindigt in super­spread-event, vrees voor grote omikron-uit­braak

    Een kerstfeest in de Noorse hoofdstad Oslo is uitgelopen op een zogeheten superspread-event. Zeker dertien aanwezigen raakten tijdens de festiviteiten besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Experts vrezen dat het totaal aantal besmettingen richting de zestig zal kruipen. Volgens de gezondheidsautoriteiten waren de feestgangers allemaal volledig gevaccineerd. De Noorse regering neemt landelijke maatregelen om de verspreiding in te dammen.
  2. Ouders van schutter Amerikaanse school aangeklaagd

    Ouders van schutter Amerikaan­se school aange­klaagd

    De ouders van de 15-jarige jongen die wordt vervolgd voor de fatale schietpartij op zijn middelbare school in het Amerikaanse Oxford worden ook aangeklaagd. Justitie in de staat Michigan verdenkt de ouders van de tiener van onopzettelijke doodslag mede omdat het gebruikte wapen bij hen thuis niet achter slot en grendel lag. Voor het paar is een opsporingsbevel uitgevaardigd en ze worden naar verwachting snel aangehouden. Ze waren een paar uur verdwenen, maar laten via hun advocaat weten dat ze voor hun eigen veiligheid zich op een andere plek bevinden buiten de stad. Op dood door schuld staat maximaal vijftien jaar cel.