Eitan Biran (onderop), de enige overlevende van het kabelbaandrama bij Lago Maggiore in Noord-Italië, werd ontvoerd door zijn opa.
Volledig scherm
Eitan Biran (onderop), de enige overlevende van het kabelbaandrama bij Lago Maggiore in Noord-Italië, werd ontvoerd door zijn opa. © Privébeeld

6-jarige die kabelbaanramp overleefde moet terug naar tante in Italië

Het 6-jarige Italiaans-Israëlische jongetje dat een kabelbaanramp in Italië overleefde, moet terug naar zijn familie in dat land. Een rechtbank in Tel Aviv heeft dat besloten nadat de jongen stiekem door zijn grootvader naar Israël was gebracht. Het kind verloor zijn beide ouders toen de cabine waarin ze zaten in mei neerstortte.

 1. Familie verscheurd door voogdijstrijd Eitan (6) die kabelbaandrama overleefde: 'Hij is ontvoerd’

  Familie verscheurd door voogdij­strijd Eitan (6) die kabelbaan­dra­ma overleefde: 'Hij is ontvoerd’

  Er is een hevige familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran, het 6-jarige jongetje dat als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde. De twee families van de omgekomen ouders ruziën al maanden over de voogdij, een strijd die alsmaar in hevigheid lijkt toe te nemen. ,,Hij is ontvoerd door familieleden die hem helemaal niet kennen”, zegt de Israëlische familie van Eitan in grote bewoordingen. Ze beweren juridische stappen te gaan ondernemen om ervoor te zorgen dat Eitan in zijn geboorteland zal opgroeien.
 2. ‘Dood aan S.’: Nederlander met revolver hangt spandoek aan Belgisch huis, eerder buurman ontvoerd
  PREMIUM

  ‘Dood aan S.’: Nederlan­der met revolver hangt spandoek aan Belgisch huis, eerder buurman ontvoerd

  De twee Nederlandse mannen die in de nacht van woensdag op donderdag werden gearresteerd op de Boomsesteenweg in Antwerpen, hadden het waarschijnlijk gemunt op de Turkse bewoner B.S. Hij is sinds enkele weken doelwit in het drugsmilieu. Drie weken geleden werd zijn buurman, die een verdieping lager woont, per vergissing ontvoerd en mishandeld. Een week later werd een aanslag gepleegd tegen de woning van de vriendin van B.S.