Volledig scherm
Flessen alcohol worden getest op de aanwezigheid van methanol. (archieffoto) © REUTERS

Al 19 doden in Costa Rica door vervuilde alcohol

In Costa Rica zijn al 19 mensen overleden omdat ze alcohol hebben gedronken die vermengd is met methanol. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid op Costa Rica bekend gemaakt.

Volgens het ministerie is het onderzoek naar de vervuilde alcohol nog in volle gang. Sinds begin juni zijn 14 mannen en 5 vrouwen in de leeftijd tussen 32 en 72 jaar overleden aan het drinken van de besmette drank.

De overheid heeft inmiddels zo’n 30.000 flessen in beslag genomen waarvan wordt vermoed dat er is geknoeid met de inhoud. De drank draagt namen als Aguardiente Molotov (vuurwater) en Guaro Gran Apache. Traditioneel wordt de drank vervaardigd uit rietsuiker. Maar verkopers verdunnen de drank soms met methanol om de winstmarges te verhogen of het alcoholpercentage te verhogen.

  1. Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
    Crisis Amazone

    Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentali­teit’ Macron

    De spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.