Volledig scherm
© EPA

Al zeker acht doden, onder wie drie kinderen, door noodweer Texas

Bij het hevige noodweer in het zuiden van de Verenigde Staten zijn dit weekeinde al zeker acht mensen, onder wie drie kinderen, om het leven gekomen. De weersdiensten telden maar liefst 17 tornado’s tussen Texas en Alabama.

Twee kinderen van 3 en 8 jaar oud kwamen zaterdag in Texas om het leven toen een omgewaaide boom op de auto terechtkwam waarin ze met hun ouders zaten, aldus een woordvoerster van de politie. Een derde kind, de 13-jarige Sebastian Omar Martinez, verdronk toen hij in een overstroomde greppel viel.

Het noodweer staat ging gepaard met wervelstormen en stevige hagelbuien. De meeste doden vielen door omvallende bomen. Eén persoon, van wie de identiteit nog niet kon worden vastgesteld, zat vast in de auto toen die werd overspoeld door een vloedgolf. Volgens de reddingsdiensten vielen er zeker dertig tot veertig gewonden. Zo'n 90.000 huishoudens in Texas, Mississippi, Louisiana, Arkansas en Georgia zaten zonder stroom.

Bijna 6.000 vluchten moesten worden geannuleerd of vertrokken met vertraging. De grootste problemen deden zich voor op de luchthavens van Chicago, Dallas en Charlotte, North Carolina.

Volledig scherm
Een vrouw staat bij haar verwoeste huis. © AP
  1. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

    Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

    In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.
  2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

    Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

    Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.