Amerikaanse militairen die deel uitmaken van de internationale coalitie die strijdt tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) bij de Syrische stad al-Malikiya.
Volledig scherm
Amerikaanse militairen die deel uitmaken van de internationale coalitie die strijdt tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) bij de Syrische stad al-Malikiya. © AFP

Amerikaans leger doodt twee IS-leiders in Syrië met luchtaanval

Twee leiders van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) zijn donderdag omgebracht in Syrië. Dat gebeurde door een luchtaanval die het Amerikaanse leger in het noorden van het land uitvoerde. De Amerikaanse strijdkrachten melden dat Abu-Hashum al-Umawi samen met een ander belangrijk lid van IS is omgekomen. Al-Umawi was de plaatsvervanger van de zogeheten wali voor Syrië, de gouverneur.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”