Volledig scherm
© Cockpit, stuurknuppel, vliegtuigje

Amerikaanse jongen (16) 'kaapt' vliegtuigje boven Alaska

De Amerikaanse autoriteiten hebben een 16-jarige knaap opgepakt die boven Alaska kortstondig de controle overnam over een klein vliegtuig. Daardoor steeg het toestel erg snel, om vervolgens richting de grond te duiken.

KYUK-AM bericht dat de jongen, die vanwege zijn leeftijd niet bij naam genoemd wordt, op de voorste passagiersstoel zat tijdens de korte commerciële vlucht van Napakiak naar Bethel. Hij greep kort na het opstijgen de controleapparatuur van het Piper Cherokee Six-toestel.

De autoriteiten zeggen dat de vrouw die achter de jongen zat, hem kon wegtrekken. Daarop kreeg de piloot de controle over het toestel terug. De tiener rende weg nadat het toestel was teruggevlogen naar Napakiak. Hij kon later worden opgepakt in Bethel.

  1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
    VIDEO

    Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

    Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”