Volledig scherm
Kim Draper met de kaart, die exact 26 jaar nadat het op de post gedaan werd, bij haar thuis werd bezorgd. © AP

Amerikaanse ontvangt kaart die in 1993 vanuit Hongkong werd verstuurd

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Illinois heeft deze week een kaartje ontvangen dat maar liefst 26 jaar geleden, in juli 1993 verstuurd is. De kaart is afkomstig uit Hongkong en gericht aan mensen die al lang niet meer in het huis wonen waar de kaart werd bezorgd, maar Kim Draper hoopt de kaart aan de rechtmatige eigenaars te kunnen bezorgen.

De vrouw uit Springfield keek deze week vreemd op toen ze een kaart uit de brievenbus haalde die gericht was aan Leena en Muhammad Ali Kizilbash. Eerst dacht ze nog dat het kaartje verkeerd bezorgd was en voor een van de buren moest zijn, maar het adres klopte en bovendien kende ze niemand met die namen in de buurt. Toen viel haar oog op de verzenddatum: 8 juli 1993,  zesentwintig jaar geleden.

De vrouw vermoedt op basis van de tekst dat de kaart geschreven werd door een vader aan zijn kinderen. Hij vertelt dat hij ‘een leuke tijd’ had op deze ‘zeer drukbevolkte plek’.

Lees verder onder de foto...

Volledig scherm
© AP

Goede conditie

Ondanks het feit dat de ansichtkaart bijna drie decennia oud is, is het in goede conditie, zegt Draper. De vrouw denkt dat de familie Kizilbash haar huis, dat ze vier jaar geleden gekocht met haar echtgenoot gekocht heeft, waarschijnlijk in de jaren negentig huurde.

De vrouw probeert nu naarstig om Leena en Muhammad Ali Kizilbash terug te vinden om hen het kaartje te bezorgen, maar dat is voorlopig nog niet gelukt: ze zijn niet terug te vinden in lokale registers en ook de vorige eigenaar van het huis kent de familie niet. ,,Ik wil de kaart niet zomaar opsturen, maar hen persoonlijk ontmoeten om de kaart af te geven”, zegt de vrouw, die hoopt dat de media aandacht helpt om de familie terug te vinden.

  1. Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloementuin

    Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloemen­tuin

    Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de verzamelde wereldpers naar een riedeltje volksdansen, nippen onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of –zie hierboven- maken een ommetje door een tuin vol sierbloemen.