Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

Amerikaanse vader in ‘beschermingsmodus’ wurgt coyote die zoontje (2) aanvalt

Een coyote heeft in het Amerikaanse New Hampshire een aanval op een 2-jarig jongetje met de dood moeten bekopen. De vader van het jochie greep onmiddellijk in toen de wolfachtige zijn tanden in de jas van het jongetje zette en wurgde de coyote met zijn blote handen.

Ian O’Reilly liep met zijn vrouw en drie kinderen over de straten van Kensington, een klein dorpje in het noordoosten van Amerika, toen de coyote uit het niets opdook en de 2-jarige peuter aanviel. Vader Ian vertelt aan lokale media hoe hij onmiddellijk ‘in beschermingsmodus’ schoot, de coyote bij de keel greep en zijn snuit in de sneeuw duwde tot het dier niet meer leefde. Daarbij liep de vader verwondingen op aan zijn arm en borst.

,,Op zo’n moment denk je niet echt na, dat is gewoon instinct. We probeerden hem eerst van ons af te slaan, maar hij wilde niet weggaan”, aldus de vader. Doordat het zoontje een dikke winterjas aan had zijn bijtwonden hem gelukkig bespaard gebleven.

Meerdere incidenten

Eerder op de dag waren er in hetzelfde Amerikaanse dorpje nog twee andere incidenten met een agressieve coyote. Zo liep er eentje een hond achterna bij het naar binnen gaan van een woning. Het 62-jarige baasje van de hond werd gebeten toen ze het beest haar huis uit probeerde te jagen. Even daarvoor kreeg een automobilist de schrik van zijn leven toen een coyote dreigend op zijn voertuig af kwam lopen.

De gewurgde coyote is door de politie meegenomen om te laten testen op hondsdolheid. Coyotes zijn wolfachtigen die normaal gesproken in woestijngebieden of diep in de bossen leven. Doordat hun leefgebied steeds kleiner wordt, komen ze in hun zoektocht naar voedsel steeds dichterbij bevolkte gebieden.

 1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
  PREMIUM

  ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

  Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Belgische buschauffeur slachtoffer van ‘coronaspuger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risicogroep behoort’

  Belgische buschauf­feur slachtof­fer van ‘coronaspu­ger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risico­groep behoort’

  In de Belgische stad Sint-Niklaas is een buschauffeur slachtoffer geworden van een spuugincident. De bus had pech en toen de chauffeur aan de passagiers vroeg om het voertuig te verlaten, kwam het tot een zware woordenwisseling met één van hen. De passagier bespuugde de chauffeur en zette het daarna op een lopen. De politie is naar hem op zoek.