De Russische vertegenwoordiger bij de VN-Veiligheidsraad gebruikte het Amnesty-rapport donderdag om de beschuldigingen van Rusland, dat Oekraïense strijdkrachten opzettelijk burgers in gevaar brengen, te legitimeren.
Volledig scherm
De Russische vertegenwoordiger bij de VN-Veiligheidsraad gebruikte het Amnesty-rapport donderdag om de beschuldigingen van Rusland, dat Oekraïense strijdkrachten opzettelijk burgers in gevaar brengen, te legitimeren. © AP

Amnesty laat betwist Oekraïne-rapport doorlichten, ‘Rusland evacueert legerleiding uit Cherson’

Oorlog OekraïneAmnesty International gaat haar rapport over de tactieken van het Oekraïense leger nog eens tegen het licht houden. Onafhankelijke deskundigen zullen het onderzoek grondig doorlichten, blijkt uit een verklaring van de mensenrechtenorganisatie die het Duitse persbureau DPA vandaag kon inzien.

  1. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’

    Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

    Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. Dat valt te lezen in een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die onder meer via de tv-zender Viva Nicaragua naar buiten is gebracht. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.