Volledig scherm
© ANP

Antwerpse politie rolt grote misdaadorganisatie op: 15 arrestaties

De politie in Antwerpen heeft vandaag vijftien verdachten opgepakt in een onderzoek naar drugshandel, witwassen, wapens en corruptie. Volgens Belgische media is er ook een verband met een recent schandaal rond het verstrekken van humanitaire visa.

De arrestanten zijn volgens het Antwerpse Openbaar Ministerie betrokken bij een criminele organisatie die invloed probeerde uit te oefenen op de politie, stadsdiensten, de haven, de politiek, banken en de kerk in België. Er zijn contacten ontdekt met prominente personen in Turkije.

De bende is sinds 2017 in beeld gebracht met gebruik van onder meer telefoontaps. Meer dan driehonderd politiemensen waren betrokken bij de actie, waarbij 46 huiszoekingen werden verricht in Antwerpen en omgeving.

De bende zou betrokken zijn bij cocaïneleveringen in de haven van Antwerpen, winsten investeren in bedrijven, vastgoed en wapens en geld versluizen naar Turkije. Een corrupte ambtenaar leverde volgens het OM tegen betaling identiteitsdocumenten. Mogelijk probeerden ze agenten hand- en spandiensten te laten verrichten.