Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Architecten en toeristen raken niet uitgepraat over inferno Notre-Dame

ReportageNotre-Dame pakt het leven weer op. In de kathedraal wordt vandaag voor het eerst weer een mis gehouden na de brand. Maar hoe staat het politieonderzoek ervoor? En hoe ligt de kerk er zelf bij?

De kerk, die staat er nog. Ervóór staan metershoge metalen hekken, met daar bovenop prikkeldraad met van die venijnig uitstekende scheermesjes. Iets verderop: van links tot rechts dranghekken. Het lijkt wel een crime scene. Pas op grote afstand en achter het prikkeldraad en de hekken staan de toeristen. Met letterlijk honderden tegelijk houden ze hun telefoons gericht op de twee majestueuze torens van de Notre-Dame. Klik, klik, klik, klinkt het onafgebroken langs de oevers van de Seine.

  1. ‘Schutter (16) school Florida plande zijn aanval: Hij telde zijn kogels’

    ‘Schutter (16) school Florida plande zijn aanval: Hij telde zijn kogels’

    De 16-jarige jongen die gisteren het vuur opende op de Saugus High School in Santa Clarita, Californië, had zijn aanval vermoedelijk goed gepland. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. Agenten komen tot die aanname omdat de jonge schutter de kogels telde die hij afvuurde. Met de allerlaatste schoot hij zichzelf door zijn hoofd. Bij de schietpartij kwamen twee kinderen om het leven. De schutter en drie anderen raakten gewond.