Volledig scherm
Een deel van de drugs die Roelf B. verhandelde in Boedapest. © politie

Atleet Roelf B. en medeverdachte langer in voorarrest Hongarije

De twee Nederlanders die in augustus in Hongarije werden opgepakt op verdenking van drugsbezit en -handel, blijven langer achter de tralies. Een van de twee is atleet Roelf B. De rechtbank in Boedapest heeft het voorarrest verlengd tot 9 december.

Het tweetal werd opgepakt met onder meer bijna 2700 xtc-pillen en een grote hoeveelheid marihuana. Ze verkochten het spul vanuit hun tent op muziekfestival Sziget en ook in hun auto werd later een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie kwam de twee op het spoor omdat het opmerkelijk druk was rond hun tent. 

Op het festival gingen flyers met prijslijsten rond. Het telefoonnummer op de flyer laat op WhatsApp de tekst ‘your best en most reliable supplier’ zien. Goedkoop waren de dealers overigens niet. Op beelden van de Hongaarse politie was te zien hoe vele kilo’s aan xtc-pillen en sporttassen vol voorgedraaide joints werden gevonden. De verkoopwaarde zou bij elkaar meer dan drie ton zijn. 

De Hongaarse advocaat Simon Gergö hoopte dat zijn cliënt binnen afzienbare tijd in vrijheid zou worden gesteld om een eventueel proces buiten de gevangenis af te wachten. 

In De Ochtend Show to go werd de zaak eerder besproken met verslaggever Victor Schildkamp. Bekijk hier de beelden:

Volledig scherm
Roelf B. (links). © imago images / Beautiful Sports
 1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

  President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

  De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.
 1. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 2. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.