Baasje in quarantaine laat hondje uit met op afstand bestuurbare drone

videoEen man uit het Grieks-Turkse eiland Cyprus heeft een ingenieuze manier bedacht om zijn hondje toch uit te kunnen laten terwijl het baasje wegens de coronacrisis in thuisquarantaine zit. Vakis Demetriou bevestigde een drone aan de riem en liet het op afstand bestuurbare mini-helikoptertje vervolgens door een verlaten straat in de badplaats Limasol vliegen. 

Op de beelden die Demetriou van het uitlaatrondje maakte, is te zien dat zijn viervoetertje de nieuwe manier van wandelen best prima vindt. Het kleine hondje kijkt, terwijl de drone boven zijn kop zoemt, geïnteresseerd en vrolijk kwispelend om zich heen. Af en toe zoekt het hondje oogcontact met Demetriou die het ding vanaf een balkon bestuurt.

Het videootje, voorzien van de tekst ‘vijfde dag in quarantaine, blijf veilig thuis maar vergeet het geluk van je hond niet’, wordt op Facebook en Instagram massaal gedeeld en voorzien van de nodige commentaren. Zoals: ‘Slim, maar dit werkt helaas alleen bij kleine huisdieren’. Of: ‘Het liefste filmpje dat ik in deze donkere dagen zag’. Lang niet iedereen vertrouwt de beelden. Zo zou het hondje al eerder zijn getraind om zo te worden uitgelaten. De eigenaar heeft nog niet op die suggestie gereageerd. Ook niet op de vraag of hij vervolgens zelf de uitwerpselen van het keffertje is gaan opruimen.

Het hondje wordt met een drone uitgelaten.
Volledig scherm
Het hondje wordt met een drone uitgelaten. © Facebook Vakis Demetriou

5th day quarantine. Stay Home Safe but don't forget your dog happiness.. 🦠🦠🦠😇😇😇 #dog #animals #coronavirus #goodvibes #goodidea #cyprus

966 Likes, 102 Comments - Vakis Demetriou (@vakis78) on Instagram: "5th day quarantine. Stay Home Safe but don't forget your dog happiness.. 🦠🦠🦠😇😇😇 #dog #animals..."

Bekijk hier alle video's over het coronavirus:

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.