Volledig scherm
© Marc De Roeck

Bekende Vlaming uit Belgisch-Nederlandse boekenwereld verongelukt

Alexis Dragonetti (49), bekend figuur uit de Vlaamse en Nederlandse boekenwereld,  is gisteren om het leven gekomen bij een ongeluk op de Antwerpse Ring. Hij verloor bij de Craeybeckxtunnel de controle over het stuur van zijn Porsche en ramde de muur van de tunnelingang.

Het ongeluk vond plaats omstreeks 15.15 uur in de rijrichting Brussel. Een ploeg van de verkeerspolitie wist Dragonetti nog te reanimeren. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar bezweek daar niet veel later aan zijn verwondingen.

Alexis Dragonetti was  CEO van stripuitgeverij Ballon Media, die onder andere de albums van de Vlaamse stripheld Jommeke uitgeeft. Hij was ook gedelegeerd bestuurder van Boek.be, de organisatie achter de jaarlijkse Boekenbeurs in het Antwerpen. 

Boekenuitgevers

Dragonetti was van augustus 2017 tot begin dit jaar tevens voorzitter van de Raad van Bestuur van de Groep Algemene Uitgevers (GAU). Die behartigt de belangen van de Nederlandse boekenuitgevers van literatuur, kinderboeken en non-fictie.

Ballon Media verspreidde rond middernacht een persbericht: “Met groot verdriet melden wij u het overlijden van Alexis Dragonetti. Onze CEO maar ook inspirator, motivator en vriend bij Ballon Media. Hier zijn geen woorden voor. Enkel onze innigste gedachten en deelneming voor familie, vrienden, alle medewerkers bij Ballon Media en alle vrienden, collega’s uit de boeken- en stripwereld.”

Volledig scherm
Alexis Dragonetti © rr
  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.