In België is een rel ontstaan nadat de 38-jarige Jozef Chovanec in een politiecel om het leven kwam nadat een politieman minutenlang op hem zat. Daarbij maakte een agente de Hitlergroet.
Volledig scherm
In België is een rel ontstaan nadat de 38-jarige Jozef Chovanec in een politiecel om het leven kwam nadat een politieman minutenlang op hem zat. Daarbij maakte een agente de Hitlergroet. © RV

Belgische agenten: Klachten over misstanden blijven liggen

Inspecteurs van de Belgische federale politie brengen via verschillende kranten wantoestanden binnen het korps in de openbaarheid. ,,We komen met ons verhaal naar buiten omdat onze interne klachten al maanden stof liggen te vergaren’’, staat zaterdag in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

 1. Spanje kiest voor keiharde corona-aanpak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar

  Spanje kiest voor keiharde corona-aan­pak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar

  Spanje wil met een keiharde aanpak het coronavirus de komende winter onder controle krijgen. De ministerraad besloot zondag om voor het hele land, behalve de Canarische eilanden, een avondklok in te stellen die, als het aan de regering ligt, tot 9 mei volgend jaar duurt. Dat betekent dat de mensen in Spanje ruim zes maanden lang de straat niet op zouden mogen tussen 23.00 en 6.00 uur, behalve voor werk. Ook mogen niet meer dan zes mensen bij elkaar komen.
 1. Tweede politieverslag duikt op in Belgische zaak-dode arrestant: ‘Het parket wist dat er beelden waren’
  PREMIUM

  Tweede politiever­slag duikt op in Belgische zaak-dode arrestant: ‘Het parket wist dat er beelden waren’

  Er bestaat een tweede politieverslag rond het incident waarbij arrestant Jozef Chovanec (38) 2,5 jaar geleden overleed in een cel op de luchthaven van het Belgische Charleroi. Het verslag - dat in handen is van Het Laatste Nieuws - werd amper 55 minuten na het eerste summiere verslag geschreven, maar gaat wel gedetailleerder in op de feiten. En daaruit blijkt ook dat het parket diezelfde dag nog de camerabeelden in beslag nam. ,,Het parket wist dus vanaf dag één dat er beelden waren”, zegt advocaat Ann Van De Steen.