Belgische cafébaas schiet vrouw, twee kinderen en zichzelf dood na ruzie

Een café-uitbater in het Belgische Wijnegem bij Antwerpen heeft, na een uit hand gelopen ruzie met zijn vrouw, zijn twee kinderen en echtgenote doodgeschoten. Na zijn daad sloeg de man de hand aan zichzelf.

De man bracht in de nacht van gisteren op vandaag thuis zijn kinderen om het leven en vermoordde daarna zijn vrouw in zijn café, meldt Het Laatste Nieuws. Hij probeerde zichzelf ook van het leven te beroven, maar overleefde de wanhoopsdaad. Inmiddels is de man ook overleden.

De uitbater van café ‘t Dorp is een bekende figuur in Wijnegem. ,,Iedereen kent hem als uitbater van het populaire supporterscafé van wielrenner Tosh Van der Sande, dit is verschrikkelijk om te vernemen'', zei burgemeester Ivo Wynants. ,,Woorden schieten tekort bij zo'n drama."

Volgens de krant hadden de uitbater en zijn vrouw in de loop van de dag ruzie gekregen, die in de avond escaleerde. De cafébaas, een ex-politieman bij de politie van Antwerpen, zou eerst naar huis gereden zijn en daar zijn kinderen hebben gedood. Daarna zou hij terug zijn gekeerd naar het café, waar hij zijn vrouw doodschoot.

Volledig scherm
Politie bij het café in Wijnegem, nabij Antwerpen. © HLN/Marc De Roeck
  1. Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemotherapie ondergingen

    Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemothera­pie ondergin­gen

    Jade Devis (36) was nog niet halverwege haar zwangerschap toen ze een knobbeltje op een van haar borsten voelde. Ze had een zeldzame vorm van borstkanker. Een arts vertelde Jade dat het voor haar een kwestie van leven en dood was en dat de embryo mogelijk te jong was om de noodzakelijke behandeling te overleven. De Amerikaanse besloot voor zichzelf én het leven van haar kind te vechten. ‘Ik wilde niet toestaan dat een vreemdeling het lot van mijn kind zou bepalen'.