Illustratiebeeld: Zonnestraal Lint.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: Zonnestraal Lint. © rv

Bewoonster (89) rusthuis wil euthanasie na verkrachting, dader krijgt acht jaar cel

De 36-jarige drugsverslaafde Kris M. is door de rechtbank veroordeeld tot 8 jaar cel voor de verkrachting van een 89-jarige bewoonster van woonzorgcentrum Zonnestraal in het Belgische Lint. De bejaarde dame lijdt zodanig onder de feiten dat zij op 12 december wil sterven. Zij stelde haar euthanasie uit tot de verkrachter voor de rechtbank was verschenen.

 1. Amerikaanse miljonair (45) vecht tegen ouderdom met extreme verjongingskuur: ‘Longcapaciteit en uithouding van een 18-jarige’

  Amerikaan­se miljonair (45) vecht tegen ouderdom met extreme verjon­gings­kuur: ‘Longcapa­ci­teit en uithouding van een 18-jarige’

  Wat zou je ervoor over hebben om je weer achttien te voelen? Volgens de Amerikaanse techmagnaat Bryan Johnson (45) kan dat doel voor een slordige 2 miljoen dollar per jaar (ongeveer 1,8 miljoen euro) bereikt worden. De zakenman hoopt te doen wat onmogelijk wordt geacht: de tijd terugdraaien en lichamelijk niet meer ouder worden. Daarvoor heeft Johnson een leger van dertig dokters opgetrommeld en houdt hij zich aan een extreem strikt regime. De artsen hopen alle 78 organen van Johnson, waaronder zijn hersenen, hart, longen en nieren, terug 18 jaar te maken.
 2. Politie geeft beelden fatale arrestatie Tyre Nichols vrij: geslagen, geschopt, met wapenstok bewerkt
  Update/Met video

  Politie geeft beelden fatale arrestatie Tyre Nichols vrij: geslagen, geschopt, met wapenstok bewerkt

  De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 01.00 uur (Nederlandse tijd) vier video’s vrijgegeven waarop te zien is hoe de 29-jarige Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Op de beelden is onder meer te zien hoe de zwarte Amerikaan door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen. Hij overleed drie dagen na zijn arrestatie.