Juli 2016. Militairen, agenten en brandweermannen op de plek van de aanslag aan de boulevard in Nice.
Volledig scherm
PREMIUM
Juli 2016. Militairen, agenten en brandweermannen op de plek van de aanslag aan de boulevard in Nice. © AFP

Bizarre wendingen bij proces aanslag Nice: Franse Justitie haalde organen weg ‘voor onderzoek’

In 2016 reed een man met een vrachtwagen in op een mensenmassa in Nice. Er vielen 86 doden. De rechtszaak over de aanslag nadert nu zijn einde. Bizarre feiten kwamen aan het licht, maar antwoorden zijn er nauwelijks. Het Openbaar Ministerie eiste celstraffen tot 15 jaar.

 1. Dader Nice eerder gearresteerd voor geweld, had vlak voor aanslag videogesprek met familie
  Play
  video

  Dader Nice eerder gearres­teerd voor geweld, had vlak voor aanslag videoge­sprek met familie

  De 21-jarige Tunesiër die donderdag in Nice drie mensen vermoordde is eerder gearresteerd voor het gebruik van geweld. Volgens justitie in Tunesië gebeurde dat in 2016. De man gebruikte bij dat incident een mes, net als bij de aanslag in Nice. Familieleden van de pleger hebben enkele uren voor aanslag nog met hem gevideobeld, maar ‘niets duidde op dat hij iets kwaads in de zin had’.
 2. Miss België Chayenne Van Aarle (23) zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen: ‘Artsen verwijderen glas uit haar halsstreek’
  met video

  Miss België Chayenne Van Aarle (23) zwaarge­wond na aanrijding met vrachtwa­gen: ‘Artsen verwijde­ren glas uit haar halsstreek’

  Miss België Chayenne Van Aarle (23) is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval op de E17 in Kruibeke, dat zegt haar vriend Nicolas Geniets tegen de redactie van de Belgische krant HLN. Ze reed achteraan in op een vrachtwagen die stond aan te schuiven in de file richting Antwerpen. Ze was er erg aan toe, maar is bij bewustzijn en buiten levensgevaar. “Artsen zijn glas uit haar halsstreek aan het verwijderen.”