De Duitse bondskanselier Angela Merkel wordt vandaag verhoord door een parlementaire commissie die een grootscheeps financieel schandaal onderzoekt.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel wordt vandaag verhoord door een parlementaire commissie die een grootscheeps financieel schandaal onderzoekt. © via REUTERS

Bondskanselier Merkel: ik wist niet eerder van fraude Wirecard

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zegt niets te weten van de grote fraude bij het failliete fintechbedrijf Wirecard voordat het schandaal in juni vorig jaar bekend werd. Zelf had ze Wirecard eerder nog gepromoot op een reis naar China. Maar daar zou niks achter gezocht moeten worden, benadrukte ze vandaag voor een parlementaire commissie. Volgens Merkel is het normaal dat de Duitse overheid op buitenlandse reizen opkomt voor de belangen van Duitse bedrijven.

 1. Voormalig Wirecard-topman opnieuw gearresteerd in omvangrijke Duitse fraudezaak

  Voormalig Wirecard-top­man opnieuw gearres­teerd in omvangrij­ke Duitse fraudezaak

  Vorige maand liet de verdwijning van 2 miljard euro de Duitse financiële wereld trillen. Voormalig topman Markus Braun van betalingsverwerker Wirecard werd opgepakt als verdachte in het omvangrijke fraudeschandaal. Hij werd op borgtocht vrijgelaten, maar is nu opnieuw opgepakt. Ook twee bestuursleden van het bedrijf zijn in de kraag gevat, omdat ze al sinds 2015 betrokken zouden zijn bij gerommel met de boekhouding.
 1. Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'
  Play

  Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'

 2. Hulpdiensten rukken uit om gewonde gans te vangen, maar dat lukt niet
  Play

  Hulpdien­sten rukken uit om gewonde gans te vangen, maar dat lukt niet