Brandweermensen aan het werk in Estepona, Malaga.
Volledig scherm
Brandweermensen aan het werk in Estepona, Malaga. © AFP

Brandweerman omgekomen bij bestrijding Spaanse bosbranden, duizend mensen geëvacueerd

Een 44-jarige brandweerman is donderdag in het zuiden van Spanje om het leven gekomen bij het blussen van natuurbranden in het gebied. Zeker duizend mensen zijn geëvacueerd en een belangrijke weg is afgesloten vanwege de branden in de buurt van de populaire toeristische plaats Malaga.

 1. Duizenden mensen geëvacueerd en campings ontruimd in Zuid-Frankrijk: ‘Dit was echt heel heftig’
  Play
  Update / video

  Duizenden mensen geëvacu­eerd en campings ontruimd in Zuid-Frankrijk: ‘Dit was echt heel heftig’

  In Frankrijk zijn duizenden mensen preventief geëvacueerd en campings ontruimd vanwege grote bosbranden. Volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken is daarbij een gebied van vijfduizend hectare geraakt. In de Var-regio in het zuiden van Frankrijk zijn zo'n 750 brandweerlieden ingezet om de brand te bestrijden. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, wordt alles op alles gezet om de bevolking in het gebied te beschermen.
 2. Zuid-Europa kreunt onder verschroeiende temperaturen: hitterecord van 48,8 graden op Sicilië

  Zuid-Europa kreunt onder verschroei­en­de temperatu­ren: hittere­cord van 48,8 graden op Sicilië

  De hittegolven in het zuiden en zuidoosten van Europa blijven aanhouden. In de regio Syracuse op het Italiaanse eiland Sicilië is met 48,8 graden een Italiaans en mogelijk een Europees record gemeten. Ook in Spanje is het gloeiend warm. Zaterdag zou het er mogelijk tot 48 graden kunnen worden, zo voorspelt Noodweer Benelux. Onder meer Griekenland, Sardinië en Sicilië kampen door de hoge temperaturen met zware bosbranden.