Mensen, dieren, huizen en voertuigen waren kansloos tegen de verwoestende modderstroom na de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho in januari 2019. 270 mensen kwamen om het leven. Zeven slachtoffers worden nog altijd vermist.
Volledig scherm
Mensen, dieren, huizen en voertuigen waren kansloos tegen de verwoestende modderstroom na de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho in januari 2019. 270 mensen kwamen om het leven. Zeven slachtoffers worden nog altijd vermist. © EPA

Braziliaanse politie wil 19 mensen aanklagen om damramp met 270 doden

De Braziliaanse Federale Politie wil dat negentien mensen die voor het Braziliaanse mijnbouwbedrijf Vale en het Duitse technische inspectiebedrijf TÜV SÜD werken, worden aangeklaagd wegens opzettelijke doodslag. Vale was eigenaar van de dam in de deelstaat Minas Gerais die in januari 2019 doorbrak. Daarbij kwamen 270 mensen om het leven. TÜV SÜD was verantwoordelijk voor de veiligheidsinspecties van de dam.

 1. Lichte antitankwapens, ‘killer-drones’ en Stinger-luchtdoelraketten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

  Lichte antitankwa­pens, ‘kil­ler-dro­nes’ en Stin­ger-luchtdoel­ra­ket­ten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

  Al ruim twee maanden houdt Rusland de wereld in spanning met ongewone troepenconcentraties vlakbij de Oekraïense grens. Volgens inlichtingendiensten van het buurland gaat het om meer dan 127.000 manschappen met gevechtsvoertuigen. Officieel zijn ze er voor ‘oefeningen’ met het Belarussische leger maar wat staat hen te wachten als ze Oekraïne binnenvallen?
 2. Familie van Nederlandse die stierf na billenoperatie in Turkije: 'Chirurg moet vervolgd worden’
  PREMIUM

  Familie van Nederland­se die stierf na billenope­ra­tie in Turkije: 'Chirurg moet vervolgd worden’

  Een Nederlandse nagelstyliste is maandag overleden aan de gevolgen van een omstreden operatie in Turkije, bevestigen bronnen rond de ingreep aan deze site. Het zou gaan om de zogenaamde Braziliaanse billenlift, een beruchte operatie waarbij de chirurg eigen vet van de patiënt overbrengt naar de bil om zo een rondere, vollere achterkant te krijgen. Vorig jaar overleed ook de 39-jarige Sharida Tuinfort uit Rockanje aan de gevolgen van zo’n cosmetische ingreep.